Контролираната от австрийския енергиен гигант OMV румънска компания OMV Petrom пое ролята

...
Контролираната от австрийския енергиен гигант OMV румънска компания OMV Petrom пое ролята
Коментари Харесай

TotalEnergies се оттегля от проучванията за газ в блок Хан Аспарух в Черно море

Контролираната от австрийския енергиен колос OMV румънска компания OMV Petrom пое ролята на оператор на офшорния блок " Хан Аспарух " в България, като следва да поеме и присъединяване на френската компания TotalEnergies, съгласно данни, оповестени в годишния отчет на компанията, оповестява румънското издание " Економика ". 51 на 100 от акциите в сдружението се държат от OMV, а 20 на 100 - от румънското държавно управление.

" Продължаваме да укрепваме позицията си в Черно море. Поехме ролята на оператор и ще продължим проучвателната активност в периметъра " Хан Аспарух " в България ", показва OMV Petrom в годишния си отчет.

Френската компания TotalEnergies, и румънската OMV Petrom  бяха сътрудници в офшорния блок " Хан Аспарух ", ситуиран в дълбоководен сектор на българския бранш в западната част на Черно море, отбелязва изданието. Блокът се простира на повърхност от 14 220 кв. км, с дълбочини до 2200 м, и се намира до румънския периметър " Нептун Дийп ", където се чака първи рандеман на газ през 2027 г.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР